Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Mετωπική Ρωσίας-ΗΠΑ στα Βαλκάνια – Στρατιωτικό αεροδρόμιο χτίζει η Ουάσινγκτον στο Κόσοβο – Βελιγράδι: «Οτι θα εντοπίζεται, θα αναχαιτίζεται αμέσως»

Ραγδαίες  εξελίξεις αναμένονται στα Βαλκάνια σε σχέση  με την Ρωσία, για αυτό και  οι ΗΠΑ ετοιμάζουν κάτω άκρα μυστικότητα  στρατιωτικό αεροδρόμιο στο Κοσσυφοπέδιο, προκαλώντας αντιδράσεις τόσο στο Βελιγράδι όσο και στην Μόσχα για τις προθέσεις τους.
Πολλά σερβικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι Αμερικανοί κατασκευάζουν μυστικά ένα μεγάλο στρατιωτικό αεροδρόμιο στο στρατόπεδο Bondsteel, που εδρεύει η αμερικανική βάση στο Κοσσυφοπέδιο …αναμένοντας εξελίξεις στην περιοχή λόγω της νέας κόντρας με την Ρωσία για την περιοχή της Υπερδνειστερίας .

Η αμερικανική στρατιωτική βάση που κατασκευάστηκε  το 1999 έχει πλέον επεκταθεί κατά 100 εκτάρια, σύμφωνα με τα σερβικά μέσα ενημέρωσης και υπηρεσίες πληροφοριών και διενεργούνται εργασίες δημιουργίας στρατιωτικού αεροδρομίου.
Πηγές από τις σερβικές υπηρεσίες πληροφοριών εξηγούν ότι μέχρι πρόσφατα οι Αμερικανοί δεν σκέφτονταν καν να κατασκευάσουν στρατιωτικό  αεροδρόμιο στην βάση Bondsteel, αλλά  όλα άλλαξαν μετά την όξυνση των σχέσεων με τη Ρωσία και την ενίσχυση της αντίστασης που προκάλεσε η εξάπλωση του ΝΑΤΟ προς ανατολάς.

Για τους Αμερικανούς είναι σημαντικό να διαθέτουν  μια αεροπορική  βάση από την οποία  θα δύναται να εξαπολύσουν αεροπορικές επιθέσεις κατά ρωσικών στόχων, για αυτό και εργάζονται  μυστικά για αυτό το σχέδιο εδώ και ικανό διάστημα, τονίζουν σερβικές πηγές.
Ο Υπουργός Άμυνας της Σερβίας την ίδια στιγμή σημείωσε ότι υπάρχουν προσπάθειες να τεθεί σε κίνδυνο ο εναέριος χώρος της Σερβίας και ότι θα εντοπίζεται θα αναγνωρίζεται και θα  αναχαιτίζεται αμέσως  .
«Τίποτα δεν μπορεί να εισέλθει στο χώρο μας, το οποίο  δεν  παρατηρούμε και σύμφωνα με τον εκτιμώμενο βαθμό κινδύνου θα αντιδρούμε», είπε.
Όταν ρωτήθηκε αν κατά την κρίση του σερβικού Υπουργείου Άμυνας υπάρχει κίνδυνος επιδείνωσης της κατάστασης ασφαλείας  στο Κοσσυφοπέδιο-Μετόχια και στη Χερσαία Ζώνη Ασφαλείας, ο Vulin είπε ότι ο σερβικός στρατός διατηρεί την ειρήνη και την ασφάλεια κάθε πολίτη της Σερβίας, αλλά υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να δημιουργηθεί κίνδυνος.
«Παρακολουθούμε  στενά κάθε προσπάθεια αποσταθεροποίησης στο Κοσσυφοπέδιο και ιδιαίτερα  τις επίμονες προσπάθειες των Αλβανών  να αναλάβουν  τον πλήρη έλεγχο του βόρειου τμήματος της επαρχίας με τη βία» , είπε Vulin.
Επίσης όπως έγινε γνωστό η Λευκορωσία ( μέσω Μόσχας) δώρισε άλλα τέσσερα  μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 στην σερβική πολεμική αεροπορία, τα οποία θα εκσυγχρονιστούν στο ίδιο τύπο με τα  έξι αεροσκάφη που παρέλαβε το Βελιγράδι από τη Ρωσία, επιβεβαίωσε ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας Αλεξάνταρ Βουλίν.
Ο ίδιος τόνισε ότι τα μαχητικά αεροσκάφη δόθηκαν με την μορφή δωρεάς  ως αποτέλεσμα της συμφωνίας του Προέδρου της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς και αυτού της Λευκορωσίας Αλέξανδρου Λουκασένκο.
Ο Βούλιν δήλωσε ότι σε ένα χρόνο  θα φτάσουν και τα πρώτα ελικόπτερα H-145M.

« Πιστεύω ότι θα είμαστε ισχυροί και με τα νέα ρωσικά ελικόπτερα  Mi-35, καθώς και πολλά άλλα όπλα από την παραγωγή μας. Κατασκευάζουμε πυροβόλα 152 χιλιοστών  τα οποία βρίσκονται στο τελικό στάδιο των δοκιμών στο Κέντρο Τεχνικής βολών,  και αναμένεται πολύ σύντομα να βρεθούν στα χέρια των στρατιωτικών μας» . είπε Vulin.
Ο αλβανικός εθνικισμός μαζί με την εξάπλωση των προσδοκιών του Ερντογάν με την βοήθεια της  ισλαμικής θρησκείας η οποία τον έχει καταστήσει προνομιακό συνομιλητή στην χερσόνησο, σε συνδυασμό με την ευρεία παρουσία του ρωσικού παράγοντα θα πυροδοτήσει πιθανόν μια έκρηξη βίας στην περιοχή των Βαλκανίων.
Ρωσία και ΗΠΑ θα «κονταροκτυπηθούν» στην περιοχή μας η οποία και λόγω των έργων διάνοιξης υδάτινου διαδρόμου από τους Κινέζους  από τον Αξιό ποταμό μέχρι τον Δούναβη και το κέντρο της Ευρώπης θα αποτελέσει μια τεράστιας σημασίας κομβική περιοχή συμφερόντων στον παγκόσμιο χάρτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου