Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Ο ξεβλαχευτής των πασόκων



«Βρήκαμε ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΔΑ Αλεσάντρα Αμπρόζιο και μετά ΧΥΣΑΜΕ ΠΑΝΩ ΤΗΣ δέκα καρδάρες γάλα». Τίτλος εξωφύλλου στο «ευρωπαϊκό» περιοδικό «ΝΙΤΡΟ»
Λόγια μεγάλων (σε ηλικία) ανδρών: «Εκανα μόνο καλό. Εγώ πιστεύω ότι ξεβλάχεψα σε μεγάλο βαθμό, ξεβλάχεψα ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού, το οποίο εκείνη τη στιγμή έψαχνε την Ευρώπη». Τάδε έφη Πέτρος Κωστόπουλος. Η εκδοτική του δραστηριότητα έπαψε, αλλά οι πολιτισμικές και ψυχολογικές ενορμήσεις που τη γέννησαν ζουν και βασιλεύουν εντός του. 

Ο Κωστόπουλος, σε αντίθεση με πολλούς εκδότες, σίγουρα διάβαζε αυτά που τύπωνε. Γι' αυτό είναι έτσι και λέει τέτοια και ταυτίζει την επίδειξη του νεοπλουτισμού και την απόπειρα απομίμησης της παρακμιακής Ρώμης με την... Ευρώπη. Επειδή διάβαζε όσα τύπωνε είναι πεπεισμένος ότι η ανέλιξη μιας κοινωνίας σε άλλες πολιτισμικές σφαίρες μπορεί να βοηθηθεί με αγοραίες εκφράσεις της οκάς σε χυδαία λαχανογραφήματα.

Παρακάτω ακολουθούν ενδεικτικά μερικά από τα θέματα που φιγούραραν στα πρωτοσέλιδα του περιοδικού «ΝΙΤΡΟ», το οποίο δημιούργησε ο αεικίνητος πασόκος Κωστόπουλος:

«Σπύρος Ρέβης - ο άνθρωπος που όλοι λένε πως βρίσκεται πίσω από την Τζούλια δηλώνει: Θα βάλω την Ελληνίδα Τσιτσιολίνα στη Βουλή».
«Ελληνας Jackass // λίγο χύμα, λίγο γκάγκα, αρκετά χαβαλές και πολύ χαρούμενος γι' αυτό».
«Ο Σκαρμούτσος γυμνός τα βράδια με τον Μπουκόφσκι στο L.A. Τα ναρκωτικά και τα 5.000 καμένα ψητά κοτόπουλα».
«Sex Oscars 2001. Τα κόλπα, οι φαντασιώσεις, τα κίνκυ, οι πρωταγωνιστές».
«Πώς θα γίνουμε Γκεϊλάνδη - Το πρόγραμμα γκέι τουρισμού, που μέχρι και θα μας ξεχρέωνε».
«Ευγενία Μανωλίδου - όπως δεν την έχεις ξαναδεί».
«Μάρω: πόσο θα κοιμάται μόνη;»

Υπό μίαν έννοια είναι απολαυστικό να βλέπεις τον Κωστόπουλο να δίνει συνεντεύξεις και να υπερασπίζεται το «καλό» που έκανε στην κοινωνία. Η υστεροφημία της πασοκάρας και η... κοσμοθεωρία που υπερασπίζεται ο Κωστόπουλος έχουν διασυρθεί περισσότερο από το πτώμα του Εκτορα που έσερνε γύρω γύρω από τα τείχη της Τροίας ο Αχιλλεύς.

Οπότε έχει μια σαρδόνια χαρά ο ήχος της φωνής του να λέει τέτοια και χειρότερα.

Να ευχηθούμε μια μεγάλη και προκλητικότερη συνέντευξη Κωστόπουλου σύντομα.
Παναγιώτης Λιάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου