Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Ο Γαβρόγλου προκαλεί Εκκλησία και δικαστές του ΣτΕ



ΤΗΝ ατζέντα του διαλόγου Πολιτείας και Εκκλησίας επιχειρεί να εντάξει την προσφυγή της Ιεράς Συνόδου κατά του νέου Κανονισμού του υπουργείου Παιδείας ο Κώστας Γαβρόγλου. Στη συνέντευξη του στο Κανάλι της Βουλής ο υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε ότι σύντομα θα συγκληθεί συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτείας Εκκλησίας, στην οποία θα ζητήσει και πάλι επισήμως την απόσυρση της προσφυγής της Εκκλησίας κατά του Κανονισμού του υπουργείου.

Η πρόταση αυτή προκαλεί ενόχληση σε στελέχη της Εκκλησίας, που εκτιμούν ότι μπορεί να επιχειρείται ένα είδος παζαριού από την κυβέρνηση, μια συνδιαλλαγή προκειμένου το υπουργείο Παιδείας να πετύχει την απόσυρση της προσφυγής της Εκκλησίας στο ΣτΕ.
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν τα αρνητικά σχόλια και οι εκφράσεις του κ. Γαβρόγλου για το ΣτΕ. Ειδικά η δηκτική φράση αν δικαιωθεί η Εκκλησία από το ΣτΕ, τότε το ΣτΕ δεν θα κάνει τη δουλειά του , που όχι μόνο προκρίνει μια επικείμενη δικαστική απόφαση, αλλά προσβάλλει στον πυρήνα της τη διάκριση εξουσιών και το άρθρο 26 του Συντάγματος.
Ο Κώστας Γαβρόγλου αναφέρθηκε και στο μάθημα των θρησκευτικών, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει κάτι που αλλάζει στο νέο πρόγραμμα, την ώρα που η Ιερά Σύνοδος ζητεί από το υπουργείο Παιδείας τη συνεκτίμηση και της επίμαχης απόφασης του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου. Βέβαια, για να χρυσώσει το χάπι, ο υπουργός Παιδείας είπε ότι η Πολιτεία αναγνωρίζει εμπλοκή και της Εκκλησίας στο θέμα του μαθήματος των θρησκευτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου