Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

KEΡΑΥΝΟΣ ΕΝ ΑΙΘΡΙΑ - Δήλωση π.Νικολάου Μανώλη

Περασαν 5,5 μηνες απο τοτε που επαψε να ερχεται να λειτουργει στον Αγιο Μαρκο τον Ευγενικο Σουρωτης ο πατηρ Ευθυμιος Τρικαμηνας ο οποιος μας εμαθε ποιο ειναι το θελημα του Θεου για τη στασι μας εναντι των Αιρεσεων και ιδιαιτερα εναντι της Παναιρεσεως του Σατανοκινητου Οικουμενισμου.
Πληροφορηθηκα οτι οι πατερες Ζησης και Νικολαος Μανωλης λειτουργουν καπου στη Θεσσαλονικη και προσπαθησα να τους βρω. Ανακαλυψα τον χωρο αυτο  και αρχισα να εκκλησιαζομαι εκει και να κοινωνω σε τακτα χρονικα διαστηματα των Αχραντων Μυστηριων.


Ομως την προηγουμενη Κυριακη ο πατηρ Νικολαος σε επιμονες ερωτησεις των πνευματικων του τεκνων αν θα κανη προηγιασμενες λειτουργιες ή τι θα γινη με τις ακολουθιες της Μεγαλης Εβδομαδας αφου εκεινος ανακοινωσε οτι θα λειτουργει μονο τις Κυριακες,  προεβη σε μια δηλωσι που κυριολεκτικα με εξεπληξε, αφου δεν την περιμενα και επεσα κυριολεκτικα απο τα συννεφα.

----Αν θελετε  προηγιασμενες ή τις ακολουθιες της Μεγαλης εβδομαδας να πηγαινετε στις ενοριες σας!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Καλα ειναι δυνατον ο πατηρ Νικολαος να ελαβε μια τετοια αποφασι να στελνη τα πνευματικα του παιδια και παλι στους ναους του Ανθιμου απο τον οποιον υποτιθεται οτι αποτειχισθηκε και επαψε το μνημοσυνο του δια λογους αιρεσεως;
Δεν θελω να προβω σε χαρακτηρισμους των απαραδεκτων αυτων πραξεων του, οι οποιες δεν θα αρεσουν καθολου.
Καταγγελω μονο το γεγονος που με εξεπληξε και με αναγκασε να λαβω καποιες αποφασεις.
Μολις εφτασα στο σπιτι μου σκεφτηκα να τον παρω στο τηλεφωνο και να τον προτεινω αντι να στελνη τους πιστους στους ναους των Οικουμενιστων να ελθη εδω στον Αγιο Μαρκο Σουρωτης για να τελει τις  αγρυπνιες, τις προηγιασμενες και τις ακολουθιες της Μεγαλης Εβδομαδας.
Και τοτε ελαβα μια απαντησι που δεν την περιμενα.
Οτι δεν μπορει να ερθη, επειδη οσα γραφω ....δεν τους αρεσουν.
Δεν με εξηγησε τι δεν τους αρεσουν, αλλα υποθετω οτι δεν τους αρεσε καθολου η σειρα απαντησεων που καθηκοντως απηυθυνα, στον πατερα Αγγελο Αγγελακοπουλο το ...χαϊδεμενο τους παιδι!!!



Οπως και η επαναλαμβανομενη αναφορα μου οτι εκτος απο ....αυτους τους τρεις, υπαρχουν και αλλοι διωκομενοι Πατερες και δεν ειναι μονον ....αυτοι οι τρεις!!!
ΦΟΒΕΡΟ. 
Δηλαδη προτιμουν να συνιστουν, να παροτρυνουν και να συμβουλευουν τους Αποτειχισμενους, να λειτουργουνται οχι στον ναο Αποτειχισμενου, αλλα .....στους ναους των Αιρετικων;;;;;!!!!!!!!!
Αυτο ειναι καταντια ή οπως αλλοιως εσεις θελετε να το πητε.
Και αναρωτιεμαι αυτοι οι ανθρωποι εκαναν πραγματι Αποτειχισι ή παιζουν θεατρο;
Δεν οφειλουν να δωσουν καποιες εξηγησεις;
Μετα απο αυτον τον κεραυνο εν αιθρια, ασφαλως και εγω προσωπικα, δεν μπορω να ξαναπαω να λειτουργηθω και να κοινωνησω στον χωρο του π. Νικολαου Μανωλη, αφου ακομα δεν ξεκαθαρισε μεσα του τι ακριβως πρεσβευει για τις Αιρεσεις και την Παναιρεσι του Οικουμενισμου και αποτελει ενα κακιστο παραδειγμα της Ιερας Αποτειχισεως.
Θα ημουνα βεβαια πολυ περιεργος να γνωριζα αν ο σεβαστος μου πατηρ Θεοδωρος Ζησης συμφωνει μαζι του ή διαφωνει απο τις ελευθεριαζουσες αυτες αποψεις που μας αποξενωνουν τελειως απο το θελημα του Θεου και την γραμμη των Αγιων μας, αλλα δεν στηριζονται και στην Πρακτικη των Αγιων Πατερων της Ορθοδοξιας.
Αν θελει επισης και καποιος αλλος να απαντηση, ας απαντηση, αν θελει ακομα και ο ιδιος ο πατηρ Νικολαος Μανωλης.
Οφειλω να δηλωσω δημοσια ενωπιον Θεου και ανθρωπων, οτι στον χωρο εκεινο πηγα με χαρα, ειλικρινεια και αδολοτητα καρδιας και οχι ως περιεργος, ως διψυχος ή ως ....κατασκοπος. 
Ειμαι αναγκασμενος ομως μετα απο μια τετοια εξελιξι να προτιμησω να κοινωναω εν μεσω Ορθοδοξων, εστω και μια φορα το χρονο και να μενω και να πεθανω στο σπιτι μου, εστω και μονος μονωτατος.
Επισης δεν επιθυμω να εκκλησιαζομαι σε ναους Αιρετικων, ουτε σε ναους Ημιαποτειχισμενων ή Σιγονταροοικουμενιστων Ψευτοαντιοικουμενιστων.
Αλλωστε, μετρω χρονια, μηνες και μερες της υπολοιπης ζωης μου και ειναι πολυτελεια να παιζω με την σωτηρια μου.
Ομως εκει στον χωρο του π. Νικολαου Μανωλη, αντικρυσα και αλλα εφαμαρτα τα οποια με στενοχωρησαν σφοδρα και δυστυχως ....ειμαι αναγκασμενος να δωσω, εν ευθετω χρονω, καποια συνεχεια.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου