Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Συνελήφθηκε μαροκινός τζιχαντιστής της ISIS στη Βουλγαρία που θήτευσε σε νευραλγικά πόστα της οργάνωσης στη Συρία. DAESH Συνελήφθηκε μαροκινός τζιχαντιστής της ISIS στη Βουλγαρία που θήτευσε σε νευραλγικά πόστα της οργάνωσης στη Συρία.

Ένας μαροκινός ύποπτος ότι ήταν στη Συρία για λογαριασμό της ISIS συνελήφθηκε στη Βουλγαρία και βρίσκεται σε μια αναμονή για έκδοση προς τη χώρα του ανακοίνωσε τη Δευτέρα η δικαιοσύνη της Βουλγαρίας.
Ο 35χρονος Naoufal Rachid Zahri ήταν  « καταζητούμενος από την  Interpol στο Rabat για τρομοκρατική δραστηριότητα και γιατί ανήκει στην ISIS », σύμφωνα με την εφημερίδα του Haskovo.Τη Δευτέρα αποφασίστηκε η διατήρησή του σε καθεστώς κράτησης για 3 μήνες με την προοπτική έκδοσής του στο Μαρόκο.

Κατηγορείται για το γεγονός ότι δούλεψε  « παρά τη διεύθυνση σε στρατόπεδα της συριακής πόλης Mayadine », ένα πρώην οχυρό των τζιχαντιστών που βρίσκεται στη   Deir ez-Zor, κι απελευθερώθηκε από συριακό στρατό τον Οκτώβρη του 2017.Είχε στην κατοχή του μια ‘ »ζώνη με εκρηκτικά χειροβομβίδες και όπλα, πυρομαχικά « , σύμφωνα με τον φάκελο της Interpol που επικαλείται το βουλγάρικο δικαστήριο.
« Δεν είμαι τρομοκράτης », διατείνεται αναφέροντας ότι έζησε 4 χρόνια στη Συρία με τη γυναίκα του και τα 6 του παιδιά. Σύμφωνα με την εισαγγελία μπήκε περιθωριακά στη Βουλγαρία στις 18 Γενάρη με μια ομάδα μεταναστών από την Τουρκία όπου πέρασε 8 μήνες ώσπου να εξοπλιστεί μ΄ένα διαβατήριο συριακό και να βρει ένα διακινητή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου