Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

EKTAKTO! Mας απειλούν με ολοκληρωτικό πόλεμο οι Τούρκοι – Βίντεο-ντοκουμέντα από το επεισόδιο στα Ιμια – Ετσι ξεκίνησαν όλα


Απειλές χωρίς όριο και παλι από τον στενό σύμβουλο του Ταγίπ Ερντογάν, Γιγκίτ Μπουλούτ. Ο Μπουλούτ ο οποίος συνηθίζει να κάνει εμπρηστικές δηλώσεις εναντίον της Ελλάδας, με αποκορύφωμα τις απειλές που εκστόμισε εναντίον του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου, ξαναχτύπησε.
Μιλώντας στο κρατικό κανάλι της Τουρκίας, TRT, είπε: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι αμερικανοί σχεδιάζουν να βάλουν την Ελλάδα να επιτεθεί στην Τουρκία την ώρα που ο στρατός της χώρας απασχολείται στις επιχειρήσεις στην Συρία. Αλλά, η απάντηση της Τουρκίας θα είναι πιο σκληρή».
Ο ανώτατος σύμβουλος του Ερντογάν, Γιγκίτ Μπουλούτ, προχώρησε και παραπέρα λέγοντας ότι είναι σαν μια μύγα να τα βάζει με έναν γίγαντα και προειδοποίησε την Ελλάδα ότι οι συνέπειες που θα υποστεί θα είναι τρομερές.
Υπενθυμίζεται ότι ο Γιγκίτ Μπουλούτ είχε δηλώσει στις αρχές του μήνα πάλι στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό ότι: «Η Αθήνα θα νιώσει την οργή της Τουρκίας, χειρότερη από αυτή στην Αφρίν. θα σπάσουμε τα χέρια και τα πόδια αξιωματούχων, του πρωθυπουργού ή όποιου υπουργού τολμήσει να ανέβει στα Ίμια στο Αιγαίο».
Δυο βίντεο που κατέγραψαν τις κινήσεις των Τούρκων στα Ιμια είδαν το φως της δημοσιότητας.
Το πρώτο βίντεο έχει καταγραφεί απόγευμα, λίγες ώρες πριν την επιθετική ενέργεια κατά του σκάφους του Λιμενικού. Στο βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα η θέση που έχουν πάρει οι Τούρκοι.
Το τουρκικό σκάφος είναι σε μικρή απόσταση και στα πλάνα διακρίνεται σε θέση απέναντι από τα Ίμια και πλοίο του πολεμικού Ναυτικού το P1215 κλάσης Tuzla.
Το δεύτερο βίντεο, καταγράφει εικόνες μετά το περιστατικό.Το Umut βρίσκεται πιο μακρυά στις απέναντι τουρκικές ακτές, ενώ στην περιοχή διακρίνεται και ελληνικό σκάφος που παρακολουθεί διακριτικά, σε σαφώς μεγαλύτερη απόσταση σε σχέση με τους Τούρκους από τα Ίμια.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου