Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

ΟΙ «ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ» ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ


Ο Κ. Καραμανλής δεν παίζει παιχνίδια σε βάρος των αρχηγών της Ν.Δ. και το έχει αποδείξει με προσωπικό κόστος
Από τον
Νίκο Ελευθερόγλου
Τελικά, κάθε φορά αναρωτιέμαι: Ή είναι ανόητοι οι σύμβουλοι του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ή απλώς επικίνδυνοι για τον ίδιο. Φαίνεται ότι για κάποιους λόγους κάνουν ό,τι μπορούν για να τον «κοντύνουν» και να του περιορίσουν τις δυνατότητες να κυβερνήσει αυτοδύναμα αυτόν τον τόπο. 

Οι ίδιοι άνθρωποι που τον συμβούλευαν να απαγορεύσει τη συμμετοχή βουλευτών του κόμματος στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία (για να πιάσουμε το τελευταίο παράδειγμα των... φωτεινών μυαλών που περιτριγυρίζουν την ηγεσία) είναι αυτοί που τον συμβουλεύουν και τώρα να ξεκινήσει πάλι το παραμυθάκι που αναπαράγεται, ότι οι καραμανλικοί τα έχουν βρει με τον ΣΥΡΙΖΑ. όταν η βλακεία και η παλιανθρωπιά γίνονται στρατηγικός σχεδιασμός ορισμένων στελεχών της Πειραιώς... Δηλαδή, όποιος επισημαίνει τα στραβά και τα λάθη, προφυλάσσοντας επί της ουσίας την παράταξη από λάθη, είναι, κατά τους συμβούλους (ελπίζω όχι όλους) του Κυριάκου, «φαλαγγίτης» του ΣΥΡΙΖΑ!
Και το λένε αυτοί που έχουν θητεύσει ως γυρολόγοι από κόμμα σε κόμμα, με μόνο συνεκτικό κρίκο το να βρεθούν κοντά στην εξουσία και την ηγεσία. Σαν δεν ντρέπονται που έχουν και άποψη και βγαίνουν να μιλούν οι μυστικοσύμβουλοι, στο παρελθόν, του πιο διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος που πέρασε από τη χώρα. Ας σταματήσουν εγκαίρως τα παιχνιδάκια αυτά, να ανακαλύπτουν εχθρούς εκεί όπου δεν υπάρχουν. 

Το συνονθύλευμα κομμουνιστογενών, δήθεν εκσυγχρονιστών νεοπασόκων, που έχει μαζευτεί στο περιβάλλον του κ. Μητσοτάκη μόνο κακό τού κάνει, όταν διαρρέει τις αθλιότητες περί υπόγειας διασύνδεσης καραμανλικών και ΣΥΡΙΖΑ. Εάν νομίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα φανούν τάχα μου δήθεν χρήσιμοι στον αρχηγό, απλώς τους λέμε ότι είναι οι χρήσιμοι ηλίθιοι του συστήματος και τίποτε άλλο, και με αυτές τις εξυπνάδες θα τον πάρουν στον λαιμό τους. Σε μια συγκυρία που το πράγμα πάει να γυρίσει, επιχειρούν να φέρουν ξανά τον «εμφύλιο» εντός της Ν.Δ. αυτοί που διαχρονικά και απουσίαζαν και πολεμούσαν αυτήν την παράταξη στα δύσκολα. Και επειδή αυτοί οι τάχα μου δήθεν κουκουλομάχοι κρύβονται πίσω από τις κουκούλες, τους λέμε να τις βγάλουν, εάν τολμούν, και να πουν σε ποια κόμματα ανήκαν, εάν πολέμησαν και πώς τη Νέα Δημοκρατία διαχρονικά και ποιους βλέπουν τώρα στα κρυφά.

Θεωρούν ότι βρήκαν όχημα επιστροφής τους στη νομή της εξουσίας και, καλλιεργώντας φοβικά σύνδρομα στην ηγεσία, ότι μπορούν να μετατρέψουν τη Ν.Δ. σε κάτι άλλο από αυτό που ήταν και οφείλει να είναι: ένα πατριωτικό κόμμα στην υπηρεσία των πολλών και των αδυνάμων. Ενα κόμμα εθνικό, λαϊκό, φιλελεύθερο.
 

Ακουσα με αφορμή τη
Novartis και κάποια γελοία επιχειρήματα. ένα από αυτά, τα περί τεκμηρίου αθωότητας των εμπλεκομένων. Και ποιοι τα λένε; Αυτοί που με αφορμή το Βατοπαίδι καταδίκαζαν από τα σκαλοπάτια τότε της Ρηγίλλης στελέχη της Ν.Δ. και τους έλεγαν ότι δεν έχουν θέση στην παράταξη. A la cart θέλουν το τεκμήριο αθωότητας, φαίνεται.
Αυτά έκαναν τότε, για να μη νομίζουν ότι έχουμε κοντή μνήμη. Αλλά ξεχνούν ότι, όταν σκάβουν τον λάκκο άλλων, αργά ή γρήγορα πέφτουν και οι ίδιοι μέσα. Ας το θυμούνται σήμερα αυτοί που σκάβουν τον λάκκο της Κεντροδεξιάς πίσω από την πλάτη του Κυριάκου, για να έχουν την παράταξη όμηρο του Βενιζέλου, του Σημίτη, του Παπανδρέου και του διεφθαρμένου ΠΑΣΟΚ. 

Αυτή η παράταξη έρχεται από μακριά και, είτε το θέλουν είτε όχι, θα πάει μακριά. Και για να γίνει αυτό, αντί να κάνει διασπορά των δυνάμεών της, πρέπει να τις συγκεντρώνει. Ο πολιτικός αντίπαλος δεν είναι εντός της παράταξης, αλλά εκτός. Ο Καραμανλής δεν παίζει παιχνίδια, και το έχει αποδείξει και με προσωπικό κόστος. Κανείς άλλος δεν τον εκφράζει και, όταν θέλει να πει κάτι, το κάνει είτε ο ίδιος είτε μέσω αρμόδιων συνεργατών του, και όχι μέσω άλλων, που έχουν κάνει τον καραμανλισμό... επένδυση.
Αυτά τα ολίγα και ελπίζω να μη χρειαστεί να επανέλθουμε σε αυτές τις ιστορίες για αγρίους, οι οποίες κάνουν κάποιους να τρίβουν τα χέρια τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου