Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Εθνικά Πάμε σε μετωπική με την Άγκυρα – Δηλώσεις-«φωτιά» από τον Χ. Ακάρ – Η Τουρκία αποφάσισε να θέσει υπό «έλεγχο» ολόκληρο το Αιγαίο και την Κύπρο

«Η Ελλάδα θα διώξει την κυβέρνηση μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους… Η Ελλάδα θα βγει από την ΕΕ και θα αρχίσει να εκτυπώνει δραχμές. Θα υπάρξουν συνομιλίες για συμμαχίες και με την εμφάνιση των Ρωσικών βάσεων.

Ωστόσο, πριν αυτά μπορέσουν να αποφέρουν καρπούς, η συμμαχία της Ελλάδας με την Κύπρο και το Ισραήλ θα οδηγήσει άμεσα σε πόλεμο με την Τουρκία. Οι Τούρκοι θα αγωνίζονται σε ένα πόλεμο τριών μετώπων, αλλά μια αρκετά μεγάλη δύναμη θα κατευθυνθεί προς την Ελλάδα.
Οι Έλληνες θα πολεμήσουν όσο σκληρά μπορούν. Οι Βορειοελλαδίτες θα ενισχυθούν από εθελοντές από τη Σερβία, τα Σκόπια και τη Βουλγαρία, κάτι το οποίο θα καθυστερήσει περαιτέρω την τουρκική εκστρατεία.
Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ θα μείνουν έξω από τις μάχες, σε αυτό το σημείο, καλώντας όλες τις πλευρές να έρθουν σε συμφωνία.,..ανέφερε η ρωσική εφημερίδα PRAVDA πριν τέσσερα χρόνια και όλα δείχνουν σήμερα ότι προς τα εκεί  οδηγούμεθα με μεγάλη ταχύτητα .
Όπως πρώτοι (pentapostagma.gr) δημοσιεύσαμε χθες  ο Ερντογάν έδωσε το «πράσινο φως» για την έναρξη πολεμικών επιχειρήσεων με την ονομασία «Ασπίδα Μεσογείου» για τον έλεγχο ολόκληρου του Αιγαίου και της κυπριακής ΑΟΖ .

«Δίνουμε μια ηχηρή απάντηση προς την Ελλάδα και την Κύπρο, αποπλέει ο Στόλος μας» ανέφεραν  τουρκικές πηγές.
Το ίδιο ακριβώς δήλωσε και ο Τούρκος Α/ΓΕΕΔ στρατηγός Χουλουσί Ακάρ:
«Δεν είναι μόνο τα Ίμια αλλά ολόκληρο το Αιγαίο που περιλαμβάνει ο έλεγχός μας. Ο τουρκικός στρατός μπορεί να κάνει και την επιχείρηση στο Άφριν και ταυτόχρονα έχουμε την ισχύ να διασφαλίζουμε τον έλεγχο της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου», φέρεται να είπε προσθέτοντας: «Επιδεικνύουμε κάθε είδους προσπάθεια προκειμένου η θάλασσα του Αιγαίου να είναι μία θάλασσα ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας. Επιθυμούμε ειλικρινά τα προβλήματα στο Αιγαίο να επιλυθούν στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας. Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μας, που αποτελούν μία δραστική, σεβαστή και αποτρεπτική δύναμη, είναι αποφασισμένες να προστατεύσουν σε όλες τις θάλασσές μας και τις διεθνείς συνθήκες που έχει υπογράψει η χώρα μας». 
Σήμερα το  «μακρύ χέρι» της CIA,  το ινστιτούτο  Stratfor  αναφέρει μεταξύ άλλων σήμερα ότι  η Τουρκία έχει πράγματι λάβει επεκτατική δράση στο Αιγαίο και την Κύπρο , η οποία  συνεχίζει να ανακαλύπτει πετρέλαιο στην περιοχή, και αυτή η επιθετική συμπεριφορά μπορεί να αυξηθεί…επικίνδυνα.
Παράλληλα, τούρκοι αναλυτές  διερωτώνται  επίσης μέχρι που μπορεί να φτάσει η ένταση  στην Ανατολική Μεσόγειο.
Σε αυτό το πλαίσιο σημειώνεται πως για να κατανοήσουμε  τι θα πράξει  η Άγκυρα και αν θα θα κλιμακώσει την κατάσταση, θα πρέπει έχομε στραμμένο το βλέμμα στο λιμάνι  Diliskelesi κοντά στην Κωνσταντινούπολη, όπου βρίσκεται ελλιμενισμένο το γεωτρύπανο Deepsea Metro II που αγόρασε πρόσφατα.
‘Όπως αναφέρεται, το πλοίο αυτό  βρίσκεται στο στάδιο της τελικής συντήρησης, ενώ το πλήρωμα ολοκληρώνει την βασική του εκπαίδευση.
Η ημερομηνία αναχώρησης και τελικού προορισμού του σκάφους, όπως σημειώνεται, είναι ζωτικής σημασίας και θα δείξει αν η Άγκυρα επιθυμεί κλιμάκωση.
«Εάν τα τουρκικά πολεμικά πλοία συνοδεύουν πλοίο στην ανατολική Μεσόγειο, αυτό θα αποτελέσει ισχυρό δείκτη ότι η Άγκυρα ορίζει την κρίση ως στρατιωτικό πρόβλημα», αναφέρει Αμερικανός αναλυτής .
Επίσης η τουρκική εφημερίδα  Yeni Safak, δημοσιεύει  δηλώσεις από Τούρκους απόστρατους στρατιωτικούς οι οποίοι περιέγραψαν   πως οι Έλληνες βλέπουν την Τουρκία.
«Γνωρίζουμε ότι εκείνοι στην Ελλάδα λένε ότι «δεν υπάρχει καλύτερη ευκαιρία από αυτή» πιστεύοντας ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν αποδυναμωθεί λόγω της απόπειρας πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2015.
 Μπορεί να αναμένεται ότι οι «διεθνείς δρώντες», θέλουν να δημιουργήσουν μια νέα κρίση στην Τουρκία πριν από το 2019, και βάζουν την Ελλάδα εναντίον της Τουρκίας υποβάλλοντας υποσχέσεις σε αυτήν.
 Αυτό συνέβη κατά τη διάρκεια του πολέμου της τουρκικής Ανεξαρτησίας. Αγωνιστήκαμε  εναντίον του ελληνικού στρατού, αλλά πίσω από αυτή υπήρχαν και άλλες δυνάμεις.
 Το ελληνικό κοινοβούλιο ανακοίνωσε την απόφασή του σχετικά με το θέμα των 12 ναυτικών  μιλίων. Παρόλο που η εφαρμογή αυτής της απόφασης ήταν κάπως εξασθενημένη σύμφωνα με το πολιτικό έγγραφο της εθνικής μας ασφάλειας, είναι ακόμα αρκετό να θεωρηθεί ως «casus belli».
 Επίσης, υπάρχει το θέμα των 152 βραχονησίδων που η Ελλάδα λέει, «Είναι όλοι δικά μας» Άγκυρα θεωρεί το καθεστώς τους «απροσδιόριστο», καταλήγει η τουρκική εφημερίδα.
Πολύ πιθανός εμφανίζεται όμως και από Ρώσους εδικούς  αμυντικούς εμπειρογνώμονες,  ένας ελληνοτουρκικός πόλεμος.
Οι πληροφορίες τους εδράζονται καταρχήν στα συνεχόμενα/αναβαθμισμένα επεισόδια εισβολής μαχητικών αεροσκαφών της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας στο Αιγαίο , όσο και στην  έντονη παρουσία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού στην ίδια θαλάσσια περιοχή. 
Οι  Ρώσοι τονίζουν ότι εδώ και δύο χρόνια οι Τούρκοι εκδίδουν  σειρά  ΝΟΤΑΜ  ,  οι οποίες  επικαλύπτουν σαφώς ελληνικό εναέριο χώρο φτάνοντας  να «αμφισβητηθεί» ακόμη και το Άγιο Όρος.
 Οι Ρώσοι αναλυτές με αρκετή δόση χιούμορ, τονίζουν την ανακάλυψη ακόμη και  «Τούρκων επιστημόνων», οι οποίοι ετοιμάζουν να αμφισβητήσουν νομικά , μεγάλες θαλάσσιες περιοχές του Αιγαίου που περιλαμβάνουν σαφώς ελληνικά χωρικά ύδατα , όπως την  χερσόνησο του Άθω, το νησί της Λήμνου, την  Σκύρο, την Πάτμο, την Τήνο, την Μύκονο, και άλλα.
Όλα αυτά προμηνύουν λοιπόν,  ότι η κάθοδο του τουρκικού γεωτρύπανου και η υποψία ανακήρυξης από την Ελλάδα ΑΟΖ , αποτελούν κομβικά σημεία σε έναν πιθανό  ελληνοτουρκικό πόλεμο που είναι ante portas.
Ο Ερντογάν και το περιβάλλον του αμφισβητούν ανοικτά  πλέον την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο και την Κύπρο και θεωρούν ότι το καθεστώς 152 νησιών και βραχονησίδων είναι «απροσδιόριστο».
Πρόκειται για το τέλειο άλλοθι για ένα σφοδρό πόλεμο Ελλάδος Τουρκίας…τώρα που νέο-οθωμανοί αισθάνονται πανίσχυροι και θέλουν να κεφαλαιοποιήσουν αυτήν την δύναμη για να δημιουργήσουν της σύγχρονη τουρκική αυτοκρατορία.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου