Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

«Το αίμα των χριστιανών μαρτύρων μας ενώνει».


Σήμερα θα επιχειρήσω να ανοίξω ένα μεγάλο απόστημα. Με την βοήθεια του Θεού ευελπιστώ ότι στις δημοσιεύσεις που θα ακολουθήσουν θα ρίξω όσο περισσότερο φως γίνεται στις πολυδαίδαλες ρίζες αυτού του αποστήματος που διαμορφώνουν πιεστικά τις θλιβερές καταστάσεις που βιώνουμε στην Ορθόδοξη πίστη μας, με αποκορύφωμα την ψευδοσύνοδο της Κρήτης. Τούτες οι πολυδαίδαλες ρίζες συνδέονται στενά με τα γεωστρατηγικά (και άλλα) συμφέροντα της Αμερικής, η οποία χρησιμοποιεί ως δορυφόρο της το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως. Βέβαια πολλά μπορούν να ειπωθούν για το ποιος πραγματικά κάνει κουμάντο στην Αμερική, αλλά ας μην καταπιαστούμε και με αυτό το θέμα.

Για την υλοποίηση των σχεδιασμών της η Αμερική χρησιμοποιεί πληθώρα ιδρυμάτων και ένα μεγάλο μέρος αυτών των ιδρυμάτων έχει ως κύριο σκοπό την δημιουργία μίας «αφήγησης» η οποία θα πρέπει να περάσει στο κοινό για να δικαιολογήσει τις ενέργειές της. Ο Παναγιώτης Κονδύλης θαρρώ έχει περιγράψει αυτήν την «αφήγηση»:
«Ομως οι ιδιοτελείς δεν έχουν μόνο τις νομιμοποιητικές ανάγκες, που ικανοποιούν οι αφελείς. Εχουν και ανάγκες πρακτικές, πρέπει δηλαδή, σε αντίθεση με τους διανοούμενούς τους, να δρουν συνεχώς μέσα σε συγκεκριμένες καταστάσεις, όπου διακυβεύονται τεράστια οικονομικά και στρατηγικά συμφέροντα. Οταν π.χ. το αμερικανικό Πεντάγωνο καταρτίζει τους σχεδιασμούς του, που φθάνουν ήδη βαθιά μέσα στον 21ο αιώνα, δεν καλεί βέβαια τον Rawls, ούτε τον Habermas ούτε άλλους ηθικοφιλόσοφους προκειμένου να ακούσει και να ακολουθήσει τις συμβουλές τους. Κατά τη χάραξη και την άσκηση της πολιτικής τα νεφελώματα διαλύονται και τα αστεία τελειώνουν, και σταθμίζονται χειροπιαστά δεδομένα και ορατές τάσεις. Οι οικουμενιστικές ιδεολογίες διόλου δεν προοιωνίζουν την πραγματική μετάβαση προς έναν οικουμενισμό ισότιμων ομάδων και ατόμων. Γιατί θεωρητικά ισχύουν μεν για όλους, πρακτικά όμως ερμηνεύονται δεσμευτικά από τους ισχυρούς και ανοίγουν τις θύρες για οποιεσδήποτε επεμβάσεις κρίνουν σκόπιμες οπουδήποτε. Ο,τι ήταν για τους Ρώσσους κομμουνιστές χθες ο «προλεταριακός διεθνισμός», είναι σήμερα για τους Αμερικάνους τα «ανθρώπινα δικαιώματα». Και στον 21ο αιώνα, όπως πάντοτε στο παρελθόν, την Ιστορία θα την καθορίσει όποια Δύναμη θα είναι σε θέση να προσδιορίζει δεσμευτικά για τους υπόλοιπους το περιεχόμενο και την πρακτική εφαρμογή των κυρίαρχων εννοιών (διάβαζε: ιδεολογημάτων)
Αφορμή αυτού του δημοσιεύματος είναι το ‘Τρίτο Διεθνές Συνέδριο Αρχόντων για την Θρησκευτική Ελευθερία‘ που έγινε στην Ουάσινγκτον πριν λίγες ημέρες, Δεκέμβριος 4-6 του 2017. Και φυσικά εδώ πρόκειται για το Τάγμα του Αγίου Ανδρέα στο οποίο έχω αναφερθεί ΕΔΩ και ΕΔΩ.
Γράφει η ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Τάγματος:
«Dear Friends,
With the blessings of His Eminence Archbishop Demetrios, Geron of America, the Archons of the Ecumenical Patriarchate invite you to attend and witness the Archons’ Third International Conference on Religious Freedom. The theme of the Conference will be: «The Persecution of Christians in the Holy Lands & The Middle East: Consequences and Solutions.» The International Conference will take place in Washington, D.C., December 4-6, 2017. This upcoming conference promises to be an extraordinary, historic and watershed event, just as the first and second religious freedom conferences were in November 2010 at the European Parliament in Brussels, Belgium and December 2013 in Berlin, Germany.
Invited keynote speakers include: The Chairs of the Senate Foreign Relations and House Foreign Affairs Committees: Senator Bob Corker and Congressman Ed Royce. Additional speakers and panelists will include noted scholars, journalists, human rights advocates, diplomats, and politicians.
The conference is being organized and hosted by the Order of Saint Andrew the Apostle, Archons of the Ecumenical Patriarchate in America. We look forward to seeing you in Washington, D.C.
In the Service of the Ecumenical Patriarchate,
Anthony J. Limberakis, M.D.
Archon Aktouarios
National Commander»
«Αγαπητοί φίλοι,
Με τις ευλογίες του Σεβασμιώτατου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Γέροντα Δημητρίου, οι Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου σας προσκαλούν να παρευρεθείτε και να παρακολουθήσετε το Τρίτο Διεθνές Συνέδριο για την Θρησκευτική Ελευθερία. Το θέμα του Συνεδρίου θα είναι: «Η Δίωξη των Χριστιανών στους Aγίους Τόπους και τη Μέση Ανατολή: Συνέπειες και Λύσεις». Το Διεθνές Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από τις 4 έως 6 Δεκεμβρίου του 2017 στην Ουάσινγκτον. Αυτό το επερχόμενο συνέδριο υπόσχεται να καταγραφεί ως ένα μνημειώδες, ιστορικό και ορόσημο γεγονός, όπως ήταν το πρώτο και το δεύτερο συνέδριο της θρησκευτικής ελευθερίας τον Νοέμβριο του 2010 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες του Βελγίου, και τον Δεκέμβριο του 2013 στο Βερολίνο της Γερμανίας.
Βασικοί προσκεκλημένοι ομιλητές: Οι Προεδρεύοντες των Επιτροπών, Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας (Γερουσιαστής Bob Corker) και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων (μέλος του Κογκρέσου Ed Royce). Πρόσθετοι ομιλητές και μέλη της επιτροπής: σημαίνοντες μελετητές, δημοσιογράφοι, υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, διπλωμάτες και πολιτικοί.
Το συνέδριο διοργανώνεται και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Τάγματος του Αγίου Ανδρέα του Αποστόλου, Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αμερική. Ανυπομονούμε να σας δούμε στην Ουάσινγκτον, D.C.
Στην Υπηρεσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου,
Anthony J. Limberakis, M.D.
Άρχων Ακτουάριος,
Εθνικός Διοικητής
Δύο πράγματα ξεχωρίζουν αμέσως αμέσως με αυτήν την ανακοίνωση.
Το πρώτο έχει να κάνει με τους στενούς δεσμούς του Οικουμενικού Πατριαρχείου με τα υψηλότερα θεσμικά επίπεδα της αμερικανικής πολιτικής διοικήσεως. Βλέπουμε να υπάρχει ένα ιστορικό κοινής συμπόρευσης και σύμπλευσης στον προβληματισμό … στον όποιο προβληματισμό (τους) τέλος πάντων. Την ίδια συμπόρευση και σύμπλευση είδαμε άλλωστε και στην ψευδοσύνοδο της Κρήτης με την παρουσία της Ελισάβετ Προδρόμου στην αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, με τις άνευ προηγουμένου αντισυνοδικές ανατροπές που πραγματοποιήθηκαν εκεί για να υποκύψει η Ορθόδοξη Εκκλησία στους αμερικανικούς σχεδιασμούς, και με την ανάμειξη αμερικανικών παραγόντων στην διοργάνωση του όλου εγχειρήματος.
Το δεύτερο πράγμα που ξεχωρίζει είναι η ίδια η θεματολογία του συνεδρίου: «Η Δίωξη των Χριστιανών στους Aγίους Τόπους και τη Μέση Ανατολή: Συνέπειες και Λύσεις». Εδώ βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πολύ μεγάλο κουβάρι το οποίο δυστυχώς ο μέσος ακροατής δεν έχει το χρόνο να εξετάσει και αρκείται στις έτοιμες «αφηγήσεις» οι οποίες γενναιόδωρα προσφέρονται γύρω του για κατανάλωση. Δύο βασικά πράγματα χρειάζονται αυτού του είδους οι «αφηγήσεις» για να ‘πιάσουν τόπο’: πρώτον, να έχει ο ακροατής μνήμη χρυσόψαρου, δεύτερον, να βάζει το συναίσθημα πάνω από την σκέψη. Τα κέντρα που διαμορφώνουν την εκάστοτε «αφήγηση» δαπανούν απεριόριστους πόρους (οικονομικούς και ανθρώπινους) για να χτίσουν κάθε φορά το ‘οικοδόμημα’ που τους συμφέρει. Επειδή όμως υπάρχει ο κίνδυνος να ξεσκεπαστεί η λογική ασυνέχεια των ‘επιχειρημάτων’ τους βλέπουμε σχεδόν πάντα να κυριαρχεί ταυτόχρονα και μία ‘επιτακτική ανάγκη’ στην «αφήγησή» τους η οποία απορρέει από τον ανθρώπινο πόνο, βάζοντας έτσι στο παιχνίδι και το συναίσθημα το οποίο καλύπτει τα κενά της λογικής. Έναν ανθρώπινο πόνο, τον οποίο οι ίδιοι δημιουργούν τις περισσότερες φορές με τις «ανθρωπιστικές» τους επεμβάσεις σε κυρίαρχα κράτη και τον οποίο ‘αξιοποιούν’ όπως και όποτε θέλουν.
Πως χρησιμοποιείται εδώ ο ανθρώπινος πόνος από τους επιτήδειους σκηνοθέτες για να πλήξει την Ορθοδοξία; Κάπου είχα ακούσει ότι το Βατικανό χρησιμοποιεί το αιμοδιψή ισλάμ για να υλοποιήσει τα σχέδιά του…
Ο πάπας στην Ελλάδα, λίγο πριν χαιρετήσει τον ‘πρόσφυγα’ ο οποίος κρατά την σημαία των ‘επαναστατών εξεγερμένων’ αποκεφαλιστών στη Συρία. Ο δημοσιογράφος της κρατικής τηλεόρασης την αποκάλεσε «σημαία της Συρίας».

Στην προκείμενη περίπτωση απαιτείται το τσουβάλιασμα όλων των «χριστιανών», λόγω της κοινής απειλής από τους ισλαμιστές τρομοκράτες.

Βέβαια δεν τους ονομάζουν έτσι ακριβώς, γενικώς αποφεύγουν να μιλάνε πολύ για τα δικά τους παιδιά και εστιάζονται περισσότερο στα θύματα. Τους ισλαμιστές μια τους αγαπάνε, μία τους μισούν. Η «αφήγηση» απαιτεί έναν λεπτό χειρισμό για να πηδάνε άνετα από το ένα θέμα στο άλλο, δηλαδή, από τους κακούς υπαίτιους του δημογραφικού αφανισμού των χριστιανών στη Μέση Ανατολή, στους συνομιλητές των διαθρησκειακών διαλόγων. Οι χρηματοδότες των σφαγέων των χριστιανών στη Μέση Ανατολή τώρα γίνονται προστάτες των χριστιανών!! και μάλιστα, επειδή έως τώρα τα έχουν πάει περίφημα εκεί στη Μέση Ανατολή, τώρα προτείνουν και ‘λύσεις’ όχι μόνο για την Μέση Ανατολή αλλά και για όλον τον Δυτικό κόσμο. Το πρόταγμά τους είναι: «Το αίμα των χριστιανών μαρτύρων μας ενώνει». Στο επόμενο δημοσίευμα θα παρουσιάσω μια συνέντευξη του Samuel Tadros -υψηλόβαθμο μέλος του Hudson Institute– στο Δίκτυο Ορθόδοξων Χριστιανών (Orthodox Christian Network), ο οποίος συμμετείχε στο εν λόγω συνέδριο του Τάγματος του Αγίου Ανδρέα για να εμβαθύνουμε λίγο περισσότερο στο παραμύθι «αφήγημα» που μας πουλάνε.
***
Φαίη για το ιστολόγιο ΑΒΕΡΩΦ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου