Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Στο Βατικανό ο Βαρθολομαίος για την κοινή «χριστιανική ατζέντα»



Πόσο Κοντά Είμαστε Στην «Πλήρη Ενότητα»;
Του Μανώλη Κείου
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα μιλήσει για «Κοινή χριστιανική ατζέντα για το κοινό καλό» στο Βατικανό….
Πριν αλέκτωρ φωνήσαι έρχεται η επιβεβαίωση για το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ. Λίγες ημέρες πριν γράφαμε πως έρχονται οικουμενιστικές εξελίξεις με τις πιέσεις Βαρθολομαίου και Φραγκίσκου στην κατεύθυνση της πλήρους ενότητας. Χθες ήρθε και η είδηση που επιβεβαιώνει αυτά τα σχέδια.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης δέχθηκε την πρόσκληση να συμμετάσχει ως επί τιμή προσκεκλημένος στο ετήσιο συνέδριο του ιδρύματος Centesismus Annus. Θα είναι η όγδοη συνάντηση με τον Πάπα.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης λοιπόν αποδέχτηκε την πρόσκληση να συμμετάσχει στο ετήσιο συνέδριο του ιδρύματος το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Βατικανό στις 24 και 26 Μαΐου με θέμα: «Νέες πολιτικές και νέες μορφές ζωής στην ψηφιακή εποχή ».
Ο Βαρθολομαίος θα μιλήσει στις 26 Μαΐου, με θέμα: «Μια κοινή χριστιανική ατζέντα για το κοινό καλό».
Η ημερομηνία που επελέγη καθόλου τυχαία. Πριν 4 χρόνια την ίδια μέρα οι δύο άνδρες συναντήθηκαν στα Ιεροσόλυμα…
Στην επιστολή αποδοχής ο κ. Βαρθολομαίος υπενθυμίζει ότι το συνέδριο θα του δώσει την ευκαιρία να συναντηθεί ξανά με «τον αγαπημένο του αδελφό Πάπα Φραγκίσκο».
Για την ιστορία θα είναι η όγδοη φορά που θα συναντηθούν ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ενώ υπενθυμίζεται πως ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος είχε προσκληθεί και από τον Πάπα Βενέδικτο XVI να μιλήσει στο Βατικανό στη Σύνοδο Καθολικών Επισκόπων τον Οκτώβριο του 2008.
Η πραγματική οικουμενική πορεία περνά μέσα από συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που αντιμετωπίζουν τα προβλήματα μιας παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας, δήλωσε το Φανάρι….


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου