Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

ΤΑ ΕΝΙΑΙΑ ΜΕΤΩΠΑ ΜΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΗΘΙΚΗ-ΕΙΣΑΓΩΓΗ


«Πρέπει να μάθουμε να συνάπτουμε συμμαχίες και με ανθρώπους που θα εξοντώσουμε»

Β.Ι .Λένιν


Οι Κομμουνιστές έχουν μια δική τους κοσμοθεωρία και έχουν επίσης μια δική τους βιοθεωρία.Πιστεύουν στο δικό τους δόγμα. Είναι ένα είδος «αιρετικών» που  ξεχωρίζουν από όλους τους άλλους ανθρώπους με την ιδόμορφη πίστη τους, το φανατισμό και τημ μισαλλοδοξία τους. Για αυτό έχουν την δική τους απάντηση για τα πάντα. Οι αντιλήψεις τους τις περισσότερες φορές ξεγεύγουν από αυτές των ομαλών ανθρώπων. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με την ηθική. Ο κομμουνισμός απορρίπτει την τρέχουσα ηθική που ξέρουμε όλοι μας. Τη χαρακτηρίζει περιφρονητικά «χριστιανική ηθική» και αντιπαρατάσει την Κομμουνσιτική ηθική. Για αυτούς ηθικό είναι ότι εξυπηρετεί το κόμμα.


Δημιουργός αυτής της ηθικής είναι ο Λένιν.Αν η φιλαλήθεια , η εντιμότητα, η αρετή ζημιώνουν το Κ.Κ τότε πρόκειται για πράξεις ανήθικες. Και αντίστροφα αν η κλοπή, ο φόνος, η προδοσία , εξυπηρετουν το Κ.Κ τότε είναι πράγματα «ηθικά» επιτρεπόμενα. Το έγκλημα για τον κομμουνισμό δεν είναι πα΄ντοτε έγκλημα.
Και η αρετή δεν είναι πάντοτε αρετή, εξαρτάται από το κριτήριο .
Τον Ιούνιο του 1958, όταν οι Ρώσοι ανήγγειλαν ότι σκότωσαν τον Ούγγρο πρωθυπουργό, Ίμρε Νάγκυ το Κ.Κ Πολωνίας διαφώνησε . Τότε , οι ξένοι Δημοσιογράφοι ρώτησαν τον εκπρόσωπό του αν η εκτέλεση αποτελούσε έγκλημα. Εκείνος απάντησε: «Είναι κάτι πολύ χειρότερο είναι λάθος»
Έτσι εξέφρασε την περίεργη ηθική των Κομμουνιστών. 

Ξεκινώντας από αυτή την «ηθική», που ο ίδιος εφηύρε , ο Λένιν δίδαξε  τους οπαδούς του , ότι τους επιτρέπονται τα πάντα.
«Εμείς , οι κομμουνιστές πρέπει να μάθουμε να ελισσόμεθα. Ν ακρύβουμε την αλήθεια, Να λέμε ψέματα, αν δίνουμε υποσχέσεις. Χωρίς αυτές δεν εξαπολύονται οι επαναστάσεις. Αλλά καμία εξουσία δεν είναι υποχρεωνένη τα τηρήσει τις υποσχέσεις που έδωσε σαν αντιπολίτευση. Να υπογράφουμε συμφωνίες που θα παραβιάζουμε. Να συνάπτουμε συμμαχίες με ανθρώπους που θα εξοοντώσουμε...Οι συμφωνίες γίνονται για να παραβιαστούν. Οι συνθήκες είναι σαν τις κρούστες στις πίττες . Γίνονται μόνο και μόνο για να τις σπάσουμε...»

Β.Ι Λένιν: «στιγμές της Ρώσικης Επαναστάσεως»

ΠΗΓΉ: Βλ. Γ. Πάσαρη, τα ενιαία Μέτωπα, εκδόσεις επικαιρότητας 1967


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου