Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Σκοτείνιασε ουρανός και θάλασσα: Η Κίνα ξεκίνησε αιφνιδιαστικές μεγάλες αεροπορικές και ναυτικές ασκήσεις απειλώντας Ν.Κορέα-ΗΠΑ



Οτι διαθέτει στην πολεμική της μηχανή κινητοποίησε η Κίνα σε μια εντυπωσιακή επίδειξη ισχύος απέναντι σε Ν.Κορέα και ΗΠΑ. Ξεκίνησε ταυτόχρονες αεροπορικές και ναυτικές ασκήσεις με δεκάδες πολεμικά πλοία, μαχητικά κτλ. Το Πεκίνο γνωρίζει πως όλα θα κριθούν τους επόμενους τρεις μήνες.
Όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι οι δυνάμεις πληθαίνουν στον εναέριο χώρο ανάμεσα σε  Βόρεια Κορέα,  Ταϊβάν,  Οκινάουα και την Θάλασσα της Νότιας Κίνας.
Το Πεκίνο έστειλε πάνω από 40 πολεμικά πλοία και αεροσκάφη σε αμφισβητούμενες περιοχές σε μια μεγάλη επίδειξη της δύναμης,  και ως προειδοποίηση προς τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους υπόλοιπους  συμμάχους.

Η Κίνα  επέλεξε να αποκαλύψει ότι είχε στείλει σμήνη πολεμικών αεροσκαφών  σε «διαδρομές και περιοχές που δεν έχει πετάξει ποτέ πριν» την ίδια μέρα οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα ξεκίνησαν μεγάλης κλίμακας άσκηση  με  230 αεροσκάφη .

Η Βόρεια Κορέα επέκρινε την επίδειξη δύναμης των ΗΠΑ  δηλώνοντας ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ «ικετεύει για πυρηνικό πόλεμο».
Το Πεκίνο, έχει  παρόμοια γραμμή. «Η χρονική στιγμή αυτής της υψηλής δημοσιότητας ανακοίνωσης από τον κινεζικό στρατό είναι στην ουσία  μια προειδοποίηση προς την Ουάσινγκτον και τη Σεούλ να μην προκαλέσουν πλέον την Πιονγιάνγκ», δήλωσε ο στρατιωτικός Κινέζος  αμυντικός αναλυτής  Λι Τζέ.
Τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν αρκετές σημαντικές κινήσεις της πολεμικής αεροπορίας  τις τελευταίες εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένης της αναδιάταξης  πυραυλικών συστημάτων  κατά μήκος των παράκτιων περιοχών  συμπεριλαμβανομένου του αμφιλεγόμενου αεροδρομίου Woody Island στις Νήσους Paracel.
Αυτά έρχονται την ίδια στιγμή που η Πιονγκγιάνγκ ξεκίνησε με επιτυχία το μεγαλύτερο και πιο  μακροχρόνιο σχέδιο της για την κατασκευή  διηπειρωτικού  βαλλιστικού  πυραύλου της.
Το Πεκίνο ανακοίνωσε ότι η αεροπορική άσκηση  περιελάμβανε τη χρήση αεροσκαφών ελέγχου αναγνώρισης και AWACS που πετούσαν με συνοδεία αεροσκαφών .
Επίσης η ίδια άσκηση περιλαμβάνει την ταχεία αναδιάταξη των αεροσκαφών της κινεζικής αεροπορίας PLAAF βαθιά μέσα στην Κίνα πριν ξεκινήσουν για  παράκτιες περιοχές και τον Ειρηνικό ωκεανό .
Οι ενέργειες αυτές πραγματοποιούνται  στην περιοχή αυτοπροσδιορισμού της αεροπορικής άμυνας του Πεκίνου από την Ανατολική Κίνα έως και την Κίτρινη Θάλασσα.
Ενθουσιασμένος από τα ταχύτατα αναπτυσσόμενα  και εκσυγχρονισμένα σμήνη μαχητικών στην ταχεία ανάπτυξη τους  προς την Θάλασσα της Νότιας Κίνας, ο εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού Shen Jinke δήλωσε αυτό το είδος εκπαίδευσης στην Ανατολική Θάλασσα της Κίνας είναι πρόβα τζενεράλε .
Η Κίνα με απλά λόγια δεν επιθυμεί μέσα στα όρια των περιοχών που ελέγχει να δώσει το δικαίωμα παρέμβασης των ΗΠΑ στην Β.Κορέα , διότι πολύ απλά αμερικανικά οπλικά συστήματα θα κατακλύσουν την περιοχή απειλώντας στο μέλλον και το Πεκίνο.
Οι Κινέζοι θα κάνουν τα πάντα για να το αποφύγουν αυτό…τα πάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου