Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Ντόμινο εξελίξεων: Το Ισραήλ ετοιμάζει πογκρόμ σε 324.000 Παλαιστίνιους στην Ιερουσαλήμ – Κινδυνεύει και η γη του ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου

 ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΑΡΑΒΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΔΙΧΑΣΜΟ

Πογκρόμ ετοιμάζει το Ισραήλ κατά χιλιάδων Παλαιστινίων στην Ιερουσαλήμ ‘απελευθερώνοντας» καταστάσεις ανεξέλεγκτες πλέον στην Μ.Ανατολή. Ηδη οι Παλαιστίνοι αφήνουν τις πέτρες και παίρνουν μαχαίρια και όπλα.

Δείτε εδώ τι έγινε


Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός υπακούοντας στα κελεύσματα των ακραίων στην χώρα του  ετοιμάζεται να εκδιώξει 324.000 Παλαιστίνιους που ζουν στην Ιερουσαλήμ, ενώ στο προσκήνιο έρχεται ξανά η εκκλησιαστική περιουσία του ελληνορθόδοξου πατριαρχείου, η οποία κινδυνεύει άμεσα είτε με « κατάσχεση» ή άμεση ιδιωτικοποίηση .  

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά την αναγγελία του Αμερικανού προέδρου Ν.Τραμπ για την αναγνώριση της  Ιερουσαλήμ ως επίσημης πρωτεύουσα του Ισραήλ, κινητοποιήθηκε ένας ολόκληρος μηχανισμός στην χώρα αυτή , με κινήσεις πρωτόγνωρες εδώ και 50 χρόνια.
Επίσης σήμερα ο υπουργός άμυνας του Ισραήλ κάλεσε για μποϊκοτάζ όλων των αραβικών επιχειρήσεων σε ολόκληρη την περιοχή όπου οι κάτοικοι συμμετείχαν σε βίαιες διαμαρτυρίες κατά της αναγνώρισης της Ιερουσαλήμ από τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τράμπ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.
Ο Avigdor Lieberman, επικεφαλής του εθνικιστικού κόμματος Yisrael Beiteinu, δήλωσε ότι οι Άραβες του Wadi Ara στο βόρειο Ισραήλ «δεν είναι με το  μέρος μας» και ότι οι Εβραίοι δεν πρέπει πλέον να επισκέπτονται τα χωριά τους και να αγοράζουν τα προϊόντα τους.
Εκατοντάδες Ισραηλινοί Άραβες διαμαρτυρήθηκαν το Σάββατο κατά μήκος μιας μεγάλης εθνικής οδού στο βόρειο Ισραήλ,πετώντας  πέτρες σε λεωφορεία και αστυνομικά οχήματα. Τρεις Ισραηλινοί τραυματίστηκαν και πολλά οχήματα υπέστησαν ζημιά.
«Αυτοί οι άνθρωποι δεν ανήκουν στο κράτος του Ισραήλ. Δεν έχουν καμία σχέση με αυτή τη χώρα «, δήλωσε ο Λίμπερμαν στο ραδιοφωνικό σταθμό του Ισραήλ.
«Επιπλέον, θα ήθελα να καλέσω όλους τους πολίτες του Ισραήλ να σταματήσουν να πηγαίνουν στα καταστήματά τους, να σταματήσουν να αγοράζουν, να σταματήσουν να δέχονται  υπηρεσίες, απλά μποϊκοτάροντας την περιοχή  Wadi Ara. Πρέπει να αισθάνονται ότι δεν είναι ευπρόσδεκτοι εδώ», κατέληξε ο ίδιος.
Την ίδια στιγμή οι Τούρκοι αναφέρουν ότι η «Σιωνιστική ηγεσία» που ελέγχει το Ισραήλ  προετοιμάστηκε για την υλοποίηση του σχεδίου μετεγκατάστασης περίπου 324.000 Παλαιστινίων που  ζουν στην Ιερουσαλήμ.
Υπάρχουν σύμφωνα με επίσημα στοιχεία 305.000 μουσουλμάνοι που ζουν στην Ιερουσαλήμ ενώ οι υπόλοιποι είναι χριστιανοί διαφόρων δογμάτων .
Η κυβέρνηση  του Ισραηλινού Πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου, οι αρχές ασφαλείας και ο στρατός  ετοιμάζονται πυρετωδώς να εκδιώξουν όλους τους μη εβραϊκής καταγωγής αμάχους  από την Ιερουσαλήμ, ενώ σχεδιάζουν την κατασκευή 14.000 οικιστικών μονάδων.
«Σε απάντηση της ιστορικής απόφασης του Προέδρου Τραμπ , αποφάσισα ότι νέοι οικισμοί θα κατασκευαστούν  στην Ιερουσαλήμ», δηλώνει ο  Yoav Galant, υπουργός στέγασης και κατασκευών .
Αυτό όμως το οποίο έρχεται στην δημοσιότητα από τουρκικές  πηγές είναι το σχέδιο της εκδίωξης όλων των Παλαιστινίων που ζουν στην πόλη , με στόχο την πλήρη έλεγχο αυτής από τους Ισραηλινούς.
Την ίδια στιγμή ο Πατριάρχης Θεόφιλος ανησυχεί για το «βρώμικο» νομοσχέδιο της Κνεσέτ με το οποίο το ισραηλινό κράτος θέλει να  κατασχέσει τα εδάφη που κατέχει το πατριαρχείο, και να τα  πουλήσει σε ιδιώτες επενδυτές λόγω «χρεών» θεωρώντας την κίνηση ως απαράδεκτη προσπάθεια του κράτους να παρεμβαίνει στο δικαίωμα της εκκλησίας να ασχολείται ελεύθερα με τη δική της ακίνητη περιουσία.
Σκοπός των Εβραίων αξιωματούχων η περάτωση των σχεδίων ανακήρυξης της ιερής πόλης του χριστιανισμού ως επίσημης πρωτεύουσας του κράτους και παράλληλα την δημιουργία του αποκαλούμενου Τρίτου ναού του Σολομώντα, για να εκπληρωθούν οι «εβραϊκές προφητείες» για ένα Μεγάλο Ισραήλ.
Η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος κάτοχος γης  στο Ισραήλ, μετά την ισραηλινή κυβέρνηση.
Ο ελληνορθόδοξος πατριάρχης Ιερουσαλήμ, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Μόσχα αυτή την εβδομάδα, άσκησε πίεση στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και στον Πατριάρχη Μόσχας εναντίον του Ισραήλ που απειλεί την ανεξαρτησία της ελληνορθόδοξης εκκλησίας στους Αγίους Τόπους.
Επί του παρόντος, περίπου μισό εκατομμύριο Εβραίοι έποικοι κατοικούν στη Δυτική Όχθη, με άλλους  περίπου 220.000 στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, η οποία  παραμένει υπό ισραηλινή κατοχή από το 1967.
Το Ισραήλ προσπαθεί να αυξήσει τον αριθμό των εποίκων της Δυτικής Όχθης σε ένα εκατομμύριο μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, ενώ οι Εβραίοι έχουν σε ισχύ μια ευρεία πολιτική «εκδίωξης» με διάφορους τρόπους  διασφαλίζοντας ότι όλοι οι μη Εβραίοι πολίτες θα απομακρυνθούν  από την Ιερουσαλήμ, τονίζουν τουρκικές πηγές.
Δείτε σε Ζωντανή Μετάδοση – Ιερουσαλήμ
Η πρώτη κίνηση μετά την κατάληψη της Ιερουσαλήμ το 1967 ήρθε  το 1980 με την έκδοση δελτίων ταυτότητας. Ο Παλαιστίνιος ερευνητής Naim Muin αναφέρει  ότι η διαδικασία μετεγκατάστασης θα  ξεκινήσει από την κυβέρνηση  Νετανιάχου και θα βασίζεται σε αυτά τα δελτία  ταυτότητας.
Το Ισραήλ κατέχει την Ανατολική Ιερουσαλήμ από τις 5 Ιουνίου 1967, πριν μονομερώς προσαρτήσει όλη την πόλη ως «Αδιαίρετη και αιώνια πρωτεύουσα» της το 1980.
Εκείνη την εποχή, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καταδίκασε την κίνηση των Ισραηλινών «απερίφραστα», καλώντας τα κράτη μέλη να αποσύρουν  τις διπλωματικές αποστολές τους από την Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας 478 (1980).
Το ίδιο ψήφισμα περιγράφει ρητά την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πόλη «υπό κατοχή». Μέχρι τώρα, οι χώρες που έχουν σχέσεις με το Ισραήλ διατηρούν διπλωματικές αποστολές στην πόλη του Τελ Αβίβ.
Η δραματική μετατόπιση των ΗΠΑ και τα σχέδια των ισραηλινών θα προκαλέσουν σίγουρα ένα πόλεμο στην περιοχή που όμοιο του δεν θα έχουμε δει ποτέ μέχρι τώρα εμπλέκοντας και το Ιράν .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου