Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Γιέλτσιν και Τάγμα της Μάλτας Γ΄Μέρος

Ποιος οδήγησε τον Μπόρις Γιέλτσιν στα ίχνη του Παύλου Α΄.


Μεγάλη Αικατερίνη
Εικόνα από http://www.mixanitouxronou.gr

Οι καθολικοί ιεραπόστολοι άρχισαν δυναμικά να διεισδύουν μέσα στα όρια της Ρωσικής Αυτοκρατορίας, επί της Μεγάλης Αικατερίνης. Ειδικά μεγάλη δράση παρουσίαζε το Τάγμα των Ιησουτών και το στενώς συνδεδεμένο μ΄αυτό, το Τάγμα των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννου Ιεροσολύμων (δηλ. το τάγμα της Μάλτας) το οποίο είχε εγκατασταθεί στην Μάλτα 
κατά τον Μεσαίωνα, μετά τις Σταυροφορίες του 11ου και 13 ου αιώνος κατά της εγγύς Ανατολής. Η Μεγάλη Αικατερίνη, κατανοούσε ότι καθολικοί κάτοικοι των δυτικών περιοχών της Ρωσσικής Αυτοκρατορίας, είχαν ανάγκη Πνευματικών Ποιμένων, τους οποίους φυσικά δεν διέθετε η Ρωσσική Ορθόδοξη Εκκλησία.
Δια τον σκοπόν αυτόν η Αυτοκράτειρα προσκάλεσε ιεραπόστολους του Τάγματος Ιησουιτών στην Ρωσσία με την ιδιότητα Ιερέων και διδασκάλων, αλλά υπό τον όρο ότι η δραστηριότητά τους δεν θα αποσπούσε από την Ορθοδοξία την Νεολαία ως και τους ακολουθώντας άλλα δόγματα .Αλλά οι Ιησουίτες, όχι μόνο παραβίασαν την συμφωνία, αλλά τουναντίον ασχολήθηκαν με την φανερή αντίθετον δράσιν, ανοίγοντας στην Πετρούπολη και τη Μόσχα Καθολικά Λύκεια, Σεμινάρια και ακόμη Θεολογική Ακαδημία (εις την Πόλιν Πολοτσέκ) και άρχισαν να προσηλυτίζουν εις τον Καθολικισμό τα τέκνα επιφανών Ρώσσων αριστοκρατών και τη Νεολαία εν γένει. Η πιο κραυγαλέα παραβίαση του Ουκαζίου της Αικατερίνης του 1782 ήταν, η μυστική Καθολική Βάπτισης του Θρόνου, του Μέγα Δούκα Παύλου Πέτροβιτς, του μελλοντικού Ρώσσου Αυτοκράτωρα. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο μέλλων τσάρος πασών Ρωσσιών , απαρνήθηκε την Ορθοδοξία και έγινε μέλος της Μασονικής Στοάς «Του μικρού φωτός» η οποία τότε εστεγάζετο εις την Ρίγαν! 
Απόσπασμα από άρθρο του Ηλία Κωνσταντίνωφ, Ρώσσου βουλευτού στην εφημερίδα Πράβδα 5/09/1992

συνεχίζεται...

Σικελιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου