Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Γιέλτσιν και Τάγμα της Μάλτας Β΄Μέρος

Ποιος οδήγησε τον Μπόρις Γιέλτσιν στα ίχνη του Παύλου Α΄.συνέχεια...

Το Ιπποτικό Τάγμα των Οσπιτιέρων του Αγίου Ιωάννου της Ιερουσαλήμ ή των Ιπποτών της Μάλτας, ιδρύθηκε υπό των σταυροφόρων στις αρχές του 12ου αι.

Το 1797, Μέγας Μάγιστρος του Τάγματος έγινε ο Ρώσσος Αυτοκράτωρ Παύλος Α΄.




εικόνα από https://el.wikipedia.org

Το 1708 Ο Βοναπάρτης εξεδίωξε αυτήν την αδελφότητα από την Μάλτα. Από τότε ο Σταυρός της Μάλτας προσετέθη εις τον ρωσικό θυρεό , αλλά όχι δια πολύ καιρό. Το 1801 ο Αυτοκράτωρας Αλέξανδρος Α΄, αφαίρεσε τον Σταυρόν της Μάλτας από τον θυρεόν και απαρνήθηκε σχέσεις με το Τάγμα.

Το 1834 οι αδελφοί Οσπιτιέροι εγκαταστάθηκαν εις την Ρώμην. Και εκεί ανήκει εις το Τάγμα έκταση σχεδόν 2000 τετραγωνικών μέτρων. Το νέο καταστατικό των Οσπιτιέρων ενεκρίθηκε το 1961 υπό το Βατικανό.


Τώρα στον κόσμο υπάρχουν σχεδόν 10.000 μέλη του Τάγματος. Μόνο στις ΗΠΑ είναι 3000.
Να γίνει υπήκοος του Τάγματος δεν μπορεί ο καθένας. Πρέπει εν πρώτοις να είναι φανατικός καθολικός , αφοσιωμένος συντηρητικός και κατά προτίμηση «γαλαζοαίματος».Υπάρχουν όμως και εξαιρέσεις, αλλά δια να εμπέσει κανείς σε αυτές , θα πρέπει να κατέχει μεγάλη θέση ή να έχει μεγάλες καταθέσεις στην Τράπεζα. Ο πρώτος εκ των Ρώσσων ο οποίος έτυχε της ευεργετικής αυτής εξαιρέσεως, ήταν το 1698 ο Β.Π Σερεμέτιεφ, ο οποίος 
αν και μη καθολικός , έγινε Ιππότης του τάγματος.
Σαν μικρό κρατίδιο, οι Οσπιτιέροι με πολύ διακριτικότητα κάνουν την απονομή των βαθμών τους. Μεταξύ των Ιπποτών του Μεγάλου Σταυρού της Μάλτας, ο χιτλερικός Στρατηγός Ρ. Γκέλεν ο οποίος διεύθυνε το τμήμα της Βέρμαχτ, «ΟΣΤ» που ησχολείτο με κατασκοπία και σαμποτάζ μέσα στη Σοβιετική Ένωση. 

Αργότερα ο Στρατηγός Ρ. Γκέλεν με ολόκληρη την υπηρεσίαν του, μεταπήδησεν εις την Υπηρεσίαν των Αμερικανών , δια τον αυτόν σκοπόν και στόχους. Θα αναφέρουμε επίσης και τον απόμαχον κατάσκοπο της CIA, Τζώρτζ Ίγκλτον.

Το άρθρο του Ρώσσου βουλευτού, Ηλία Κωνσταντίνωφ Προέδρου της Ομάδας του «Ρώσσικου Λαϊκού Μετώπου, παρατίθεται στην 5η σελίδα της εφημερίδας.

Άρθρο του Ηλία Κωνσταντίνωφ, Ρώσσου βουλευτού στην εφημερίδα Πράβδα 5/09/1992


Σικελιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου