Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Γιέλτσιν και Τάγμα της Μάλτας Δ΄ Μέρος

 περιοδικόν «Το Ρωσικό Παρελθόν» (τεύχος Οκτωβρίου 1908) εδημοσίευσε δυο εκ φυσικού προσωπογραφίες του Τσάρου Παύλου Α΄με την μασονικήν αμφίεση. Και τα δυο πορτρέτα προήρχοντο από την περίφημη συλλογή πινάκων του μεγαλέμπορου της Μόσχας Στσούκιν και τώρα είναι στο Μουσείο Ζωγραφικής τουΑ.Σ Πούσκιν και τα αντίγραφά τους εκτίθενται εις ένα εκ των Μουσείων της Στοκχόλμης, του γνωστού ως « Η Μασονική Πινακοθήκη)
Επομένως δεν πρέπει κανείς να απορεί, γιατί ο κρυπτοκαθολικός Τσάρος Παύλος Α΄ ανέλαβε τον Τίτλο του Μεγάλου Μαγίστρου του Τάγματος του Αγίου Ιωάννου της Ιερουσαλήμ και εισήγαγε στη χώρα τα σύμβολα των Ιπποτών της Μάλτας (τον Σταυρό της Μάλτας) καθόρισε ως ανώτατη αμοιβή το παράσημο του Τάγματος Ιππότου της Μάλτας και απήτησε από μέρος Ρώσσων αριστοκρατών να γίνονται ιππότες αυτού του Τάγματος.


Ο Παύλος της Ρωσίας ως μάγιστρος των Ιωαννιτών
εικόνα από https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%99...84%CE%B5%CF%82


Ο Τσάρος Παύλος Α΄ επέτρεψε να ανοίγονται Μασονικές Στοές , απελευθέρωσε από τις φυλακές και εξορίες επιφανείς Μασόνους προς τους οποίους επέδειξε μεγάλη αύνοιαν (όπως τον Νόβικωφ, Μ. Χερσάκωφ, τον δούκα Ν. Ρέπνιν, τον Ι. λοπούχιν, τον Ι.Π. Τουργκένιεφ και άλλους) στους οποίους έδωσε ψηλές θέσεις (τον βαθμό Στρατάρχου, στον Ρέπνιν, του Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου της Μόσχας στον Τουργκένιεφ κ.τ.λ ).
Οι αλλαγές του τσάρου Παύλου Α΄καταπληκτικά ομοιάζουν με τις αλλαγές του Μπόρις Γιέλτσιν. Πολύ πριν από το Ουκάζιον του Γιέλτσιν το 1797 είχε έκδοση στη Ρωσσία το
Τσαρικό Ουκάζιον. « Περί πάλης και της Διαφθοράς (δωροδοκίας» των Δημοσίων υπαλλήλων, το Ουκάζιον του ελέγχου των ιδιωτικών Τραπεζών , εισαγάγει το σύστημα κρατικού ελέγχου δια την εξαγωγή πρώτων υλών και σίτου και απαγόρευσε στους Αυτοκράτορες την εισαγωγή από το εξωτερικό ειδών πολυτελείας (η πάλη κατά των προνομίων), υποστήριξε την ύπαρξη «ελεύθερων δια το εμπόριο περιοχών» (οι τωρινές ελεύθερες οικονομικές ζώνες) εις την Οδησσόν, Ρήγα, Ταιγάνι και άλλα λιμάνια

[b]Απόσπασμα από άρθρο του Ηλία Κωνσταντίνωφ, Ρώσσου βουλευτού στην εφημερίδα Πράβδα 5/09/1992
βλ. Τα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ, DR. d. YERMAK 1993
συνεχίζεται...

Σικελιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου